Om våre meditasjonskurs

Updated

Vi har gratis begynnerkurs i meditasjon i Oslo denne høsten og vinteren. For mer informasjon om disse, vennligst bruk kontaktskjemaet til web-siden. Kursene blir gitt av elever av Sri Chinmoy og er alltid gratis. De vil inneholde ulike meditasjonsteknikker i kombinasjon med musikk og poesi. Samt mange tema rundt det å sette opp sin daglige meditasjonspraksis.

Det finnes mange former av meditasjon. Hva praktiserer dere?
Vi kaller det ‘meditasjon på hjertet.’ Vi benytter ikke et spesielt ord eller mantra, men forsøker å gradvis stilne sinnets tankestrøm og fokusere mer på det åndelige hjerte. Til å begynne med bruker vi ulike teknikker og visualisasjoner for å hjelpe denne prosessen.

Hvem er Sri Chinmoy?
Sri Chinmoy er vår meditasjonslærer. Han var også en fredsfilosof, kunstner, forfatter og mangesidig atlet. For mer informasjon om hans livsverk besøk: www.srichinmoy.org

Er dette en religion?
Overhodet ikke. Meditasjon er ganske enkelt en måte å se sitt indre -uavhengig av hvilken religion eller trosretning en praktiserer. Hva en finner i meditasjonens dyp vil variere siden hvert enkelt menneske har en unik indre natur.

Hvorfor er kursene gratis?
Indre fred og glede som blomstrer fram i meditasjon er ikke noe som kan kjøpes og selges. Den eneste som behøves er en oppriktig lengten etter dette og finne tid til en regelmessig meditasjonspraksis.

For Sri Chinmoys elever, som selv en gang var nybegynnere, er det en inspirasjon og glede å kunne dele de gaver de har funnet på meditasjonens vei. Meditasjon er noe alle kan ha nytte av og burde ha mulighet til å prøve!

Behøver jeg å ta med meg noe til kurset?
Det er ideelt om du har mulighet til å dusje og ta på deg rene løs-sittende klær før meditasjonen, men om du kommer rett fra jobben er dette også helt greit. Det viktigste er din gode motivasjon!

Hva er Sri Chinmoy Senter?
Dette meditasjonsenteret består av enkeltmennesker fra mange land som følger Sri Chinmoys filosofi. Gjennom felles meditasjon et par ganger i uken, samt aktiviteter innen idrett, musikk, humanitær hjelp og fredsarbeid fostres den indre vekst. Samtidig spres harmoni og positiv energi i verden. Det å bidra med noe for verdens framgang er en viktig del av Sri Chinmoys filosofi.

Finnes det oppfølging etter kurset?
Vi håper at alle deltagere snart vil ha etablert sin egen meditasjonspraksis etter kursets varierte og praktiske veiledning. For de som ønsker å lære mer om Sri Chinmoys filosofi,  tilbys et oppfølgningskurs hvor hans meditasjonsvei, Hjertets Vei, vil bli presentert.

”Når vi mediterer, det vi faktisk gjør er å gå inn i en dypere del av vår eksistens. Da kan vi bringe frem de skatter vi har i vårt indre. Meditasjon viser oss hvordan vi kan lengte etter noe, for så å oppnå dette målet. Om vi praktisere meditasjon daglig, kan vi være sikker på at alle våre problemer her i livet, indre som ytre, vil finne en løsning.”                                                                                                                                                                                                                                                                                      – Sri Chinmoy

Noen av våre kursgivere

pratul4.png

Pratul Halper er fra Østerrike. Som direkte elev av Sri Chinmoy, har han meditert i over 25 år og gitt flere meditasjonskurs rundt om i Europa. Han er også en utmerket musiker og sanger og har med gruppen Arthada & Friends gitt mange konserter og utgitt flere cder.


Artwork by Sri Chinmoy